bjarechallenge.se

Löpning som träningskomplement

Löpning är inte bara bra för dig som vill bli snabb på att springa och tävla i löpning. Det är också ett effektivt verktyg som kan utveckla din förmåga och kapacitet inom många andra idrotter. Här kommer några exempel på vilka fördelar regelbunden löpning har för dig som idrottar.

Bättre kondition

Inom många sporter är det uppenbart att en bra kondition är viktig för att bli duktigt. Men en hög syreupptagningsförmåga är viktigt inom långt fler idrotter än de flesta tror. Att ha bra kondition bidrar inte bara till att du kan springa fort länge. Det är även viktigt för att kunna hålla fokus en längre tid. Löpträning kan därför bidra till en markant ökad prestationsförmåga, även inom idrotter som vid en första anblick inte betraktas som speciellt tunga fysiskt.

Lär dig pressa dig själv

Att löpträna är ett oerhört effektivt sätt att bygga upp sin mentala styrka, att inte vika ner sig när det blir jobbigt, att kunna tåla lite smärta. Detta är oerhört viktigt inom många idrotter. En fotbollspelare som slutar springa efter 60 minuter för att han känner sig trött kommer inte komma särskilt långt. Inom idrott behöver man kunna pressa sig, även när det är tungt.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *