bjarechallenge.se

Löpning vid halsbränna

Vi som älskar löpning vet oftast redan allt om vad som kan underlätta för oss när vi susar fram fort som vinden. Vi vet vilka skor som passar bäst och vilka kläder vi ska ha på oss. Det här med att ha problem med halsbränna och älska att vara ute och springa pratas det dock inte mycket om. Har du problem med halsbränna ofta och du känner att det kommer i vägen för din löpning? Då har vi lite tips och råd nedan som kommer underlätta för dig framöver.

Snabb och varaktig hjälp vid halsbränna

Bränner det i bröstet och strupen? Får du lätt sura uppstötningar? Då kan du ha problem med halsbränna och kan behöva hjälp. Det finns många mediciner numera som fungerar otroligt bra för att lindra symptomen och också motverka framtida halsbrännor. Om du är osäker på vad som är fel ska du alltid uppsöka läkare först. Annars är personalen på apotek väldigt utbildade och kunniga när det gäller vilken medicin du kan prova. Kommer halsbrännan plötsligt, precis när du ska ut på löpträning? Då kan det vara en bra ide att dricka ett glas Samarin eller tugga på en tablett Novalucol så kan du få lindring som håller hela din runda. Omeprazol och Losec tas istället som en kur för dig som har besvär ofta under en längre period.

Detta är halsbränna

Magsäcken producerar magsyra och ibland uppstår glapp vid magmunnen, vilket gör att magsyran tar sig upp i halsen och ibland även ända upp till munnen. Det finns många orsaker till varför själva glappet uppstår. Ofta har det med vår livsstil att göra. För att motverka framtida halsbränna och kunna vara ute och springa utan besvär precis så ofta du vill, se över följande:

  • Minska på stress. Stress är en stor bov som kan påverka kroppen på många sätt.
  • Se till att få ordentlig och bra sömn. För lite sömn påverkar alltid kroppen negativt.
  • Se över din kosthållning. Prova dig fram och se vilken sorts mat som påverkar din mage negativt.

Halsbränna kan ge väldiga smärtor och allmänna besvär i livet och en ny studie har dessutom visat att behandling av halsbränna även kan förebygga cancer.

Rätt hjälp finns att hitta och kommer påverka hela ditt liv, även löpningen, i en positiv riktning.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *