bjarechallenge.se

Löpning som du vill ha den

Sinnebilden av en löpare är kanske en riktigt spänstig person som springer med vindens hastighet, till synes utan ansträngning. En bild som ger alltför många komplex och gör att det där med löpning känns helt ouppnåeligt. Så då låter man hellre bli. Men så ska det inte behöva vara för löpning är så väldigt mycket mer, faktum är att löpning kan bli och vara precis det just du gör det till. Då blir det löpning på ditt sätt och det är verkligen något att testa. Många tycker också om ren skogsluffning med några skutt eller springsteg ibland och på så sätt rent allmänt underhålla rörligheten långt upp i åldrarna. Bra kläder och skor är nog det enda som behövs för den sortens motion.

Ett aktivt liv

Det är som sagt inte alls nödvändigt att springa så svetten stänker och andfåddheten blir plågsam för den som vill få bättre kondition och må bra. Ett aktivt liv rent allmänt fungerar alltså nästan lika bra. Friluftsliv eller vandring tilltalar många. Det enda som behövs är bra och tåliga kläder. Välj gärna sköna fritidsbyxor med många fickor för alla små prylar man behöver eller bara vill ta med sig är en jättebra investering. Det finns riktigt snygga modeller för både män och kvinnor vilket gör dem användbara även i vardagen. Den här sortens fritidsbyxor är skurna med tanken på maximal rörlighet och de är därför mycket bekväma att ha på sig hela dagen.

Springa långsamt

Visst går det att springa långsamt. Jättelångsamt faktiskt och det finns många riktigt skickliga löpare, så kallade ultralöpare som har gjort det här till en konstart. Genom att springa riktigt långsamt orkar de nästan hur långt som helst. För dem kanske det handlar om att springa i många timmar medan det för den ovane löparen kan handla om betydligt kortare tid. Genom att springa långsamt och kanske varva några minuters springsteg med lite gång då och då så sliter det inte alls lika mycket på kroppen men konditionen blir bättre ändå, dessutom lär man bli smartare. Så testa att springa riktigt långsamt om du vill komma igång skonsamt, det är bra för alla åldrar och alla kan hitta sitt eget sätt att springa.

Kom igång med gåjogg

Ett jättebra sätt att komma igång utan att det nästan märks är detta med gåjogg. Det betyder att du varvar alldeles vanlig gång med några springsteg då och då. Du kan jogga en minut och gå två. Du behöver inga joggingkläder för det, men bra fritidsbyxor och ett par sköna skor är aldrig fel. Så småningom kanske du kan jogga flera minuter i sträck och utöka den totala sträckan vartefter kroppen blir starkare. Öka inte för fort bara, även om konditionen ökar snabbt så behöver senor och muskler mer tid på sig. Låt det ta den tid det tar.

Kläder för löpning

Du kanske inledningsvis kör på med dina vanliga fritidsbyxor och andra fritidskläder men när sträckan ökar och du springer fler och fler minuter så kan det behövas lite mer anpassade kläder för dina löparturer. För det är ju just det dina rundor har blivit i det läget. Löparturer. Och därmed är du också en löpare.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *