bjarechallenge.se

Lägga upp träningsschema

För att hålla i sin träning är det viktigt att ha ett träningsschema att följa. Detta hjälper dig både att träna tillräckligt mycket och hålla igång med träningen, men också att träna rätt.

Vad ska ett träningsschema innehålla?

När du planerar din träning kan du dela in den i tre kategorier. Intervaller, mängdpass och snabbdistanspass. Med dessa tre träningsformer varierade på olika sätt kommer du att komma väldigt långt i din löpträning. Till detta kan man även lägga till några enklare styrkeövningar för att stärka bålen och överkroppen, detta kommer att förbättra din hållning och ditt löpsteg.

Hur ska jag disponera min träning?

Ett vanligt fel när folk ska skapa ett träningsschema är att de lägger alldeles för mycket vikt vid den högintensivt träningen, det vill säga intervaller och snabbdistanspass. Faktum är att det mesta av träningen bör utgöras av lågintensiv träning. Tränar du sju pass i veckan kan det vara bra med max tre högintensiva pass, kanske bara två. Detta är viktigt för att undvika skador och sjukdomar och gör att din kropp kan återhämta sig tillräckligt mycket. Ju mer lågintensiv träning, desto fler mil varje vecka, vilket såklart också är positivt.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *