bjarechallenge.se

Banlöpning

Att springa på bana är den absolut snabbaste formen av långdistanslöpning. Med spikskor och en helt platt bana utan snäva kurvor, är löparbanan definitivt platsen du ska besöka om du vill slå personliga rekord. Löpning på bana lämpar sig även utmärkt för intervaller. Här kommer lite tips om hur du ska göra för att springa på bana på bästa sätt.

Jämna varv

Historien har visat att det absolut mest effektiva sättet att få en bra tid när man springer på bana är att hålla så jämna varv som möjligt, sett till tid. Ju jämnare du springer, desto högre snittempo kan du helt enkelt hålla. Under den sista kilometern eller de sista två varven kan man dock alltid lägga in en lite spurt.

Variera med annat

Även om du satsar på att bli snabb på att springa på bana är det inte optimalt att enbart träna på bana. Det blir segt och tråkigt i längden. Dessutom ger det inte den styrka man får av att springa i backar, vilken är oerhört viktig för att bli en snabb löpare. Med andra ord: Spring på bana, men inte hela tiden. Det komme göra din träning roligare och mer effektiv.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *