bjarechallenge.se

Alla kan springa

En av fördelarna med löpning är att det är en idrott som är tillgänglig för nästan alla. Det är oerhört mycket smidigare att snöra på sig skorna och dra iväg än att behöva till exempel ta bilen till gymmet eller fotbollsplanen för att få sin träning. Löpning är alltså tillgängligt för de allra flesta. Här kommer lite tips om du ska börja springa och aldrig har gjort det tidigare.

Börja lugnt

Som sagt: alla kan springa. Men alla kan inte springa sju pass i veckan. Har du aldrig sprungit tidigare, eller om det var väldigt länge sedan du höll igång, så börja lite försiktigt. Annars är risken stor att man drar på sig både skador och sjukdomar.

Välj rätt skor

Det enda man egentligen behöver som löpare är ett par vettiga skor. Ska du börja springa regelbundet är det viktigt att du väljer ett par som är anpassade för löpning, med tillräckligt mycket dämpning, så att du kan springa utan att få problem med fötter, knän eller rygg.

Därefter är det inte så krångligt. Löpning har den fördelen jämfört med andra idrotter. Det är bara att springa. När som helst och var som helst.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *